Baby en voeding

babyhapjes maken

Als jullie baby wordt geboren zal hij of zij beginnen met moedermelk. Voor de pasgeborene is dit de belangrijkste bron van voedingsstoffen, omdat zij nog geen ander voedsel kunnen verteren.  Omdat het afweersysteem nog even tijd nodig heeft om gang te komen, is moedermelk ook heel belangrijk. Maar het geven van moedermelk zal niet altijd lukken. Soms spelen er bepaalde factoren en gaat de moeder over op flesvoeding. Een voordeel van het geven van flesvoeding is dat je nu precies weet hoeveel je kindje drinkt en kunt zien of dit voldoende is. Dit geeft je als ouder meer zekerheid.

Eerste baby hapjes

Wanneer de baby 4 maanden is, mag je voorzichtig beginnen met het geven van een eerste hapje. Dit zal in het begin niet meer zijn dan een paar lepeltjes gepureerd fruit. Het is geweldig om je kleine aan de nieuwe smaken te laten wennen.  U kunt deze hapjes zelf maken, maar niet alle ouders hebben hier alle dagen tijd voor. Ook zijn er potjes te koop in de supermarkt, maar deze bevatten vaak kunstmatige stoffen en zijn vaak niet vers. Soms zit er suiker of zout in, wat natuurlijk helemaal niet goed is voor jouw kindje. Daarom zijn er ook babyhapjes online te koop. Voor deze baby hapjes worden alleen verse en gezond geteelde groente gebruikt. Je kunt allerlei soorten bestellen en deze hapjes worden maandelijks thuis afgeleverd.

Wat eet een baby verder?

Als de baby aan de fruithapjes heeft kunnen wennen, kun je langzaam overgaan op verschillende soorten groenten. Dit zijn de babyhapjes vanaf 5 maanden. Later kun je zelfs overgaan op groenten met aardappelen. Alles moet nog wel gepureerd worden, het liefst met de staafmixer. Langzamerhand zal de structuur van het eten ietsje minder papperig zijn. Als je kindje iets ouder is zal het ook kleine klontjes in het eten accepteren.  Soms ook al een lekkere boterham zonder korstjes en iets smeerbaars erop. Jouw baby zal er steeds meer van alle smaken gaan genieten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *