Wat houdt zoekmachine optimalisatie precies in?

Zoekmachine optimalisatie

Bijna iedereen die een eigen website heeft die weet hoe belangrijk zoekmachine optimalisatie is. Dit houdt in dat je optimaal gebruik maakt van bepaalde trucjes die ervoor zorgen dat je goed gevonden wordt in zoekmachines zoals google, yahoo of ecosia. Zoekmachine optimalisatie kan worden onderverdeeld in meerdere onderdelen. De eerste is een zoekterm onderzoek. Dit onderzoek kun je zelf uitvoeren, maar het is moeilijker dan het lijkt en dus kun je er eigenlijk beter een extern social media marketing bureau voor inschakelen. Zo’n zoekwoordenonderzoek levert je een lijst met woorden of zoektermen op die je zou kunnen gebruiken op je website, zodat je sterk staat tegenover je concurrentie. 

Zoekmachine optimalisatie op je website

De zoektermen die voor jou zouden kunnen werken ga je vervolgens verwerken in de teksten op je website. Je dient ze meerdere keren in zowel de lopende tekst als in de titels te verwerken, en dat kan knap lastig zijn. Je wilt immers ook dat de tekst nog goed leesbaar is en dat hij bovendien aanzet tot actie. Je wilt immers dat mensen iets bij je afnemen, of dat nu een product of dienst is. Zoekmachine optimalisatie mag dus nooit ten koste gaan van een sterke, verkopende tekst. Vind je dit lastig? Schakel dan een marketing bureau in die deze teksten voor je kan schrijven.

Linkbuilding verbetert ook je positie in google

Hoe meer linkjes er op het internet naar jouw website bestaan, hoe belangrijker zoekmachines denken dat jouw site is. Linkbuilding heeft betrekking op het plaatsen van korte blogposts of artikelen op externe websites, met linkjes naar jouw site. Een online marketing bureau is daarin gespecialiseerd. Zij beschikken over super veel verschillende, algemene websites waar ze deze blogposts op kunnen plaatsen. Linkbuilding is een effectieve manier van zoekmachine optimalisatie, maar je moet het wel voor wat langere tijd doen om een goede ‘reputatie’ in zoekmachines op te bouwen. Lijkt dit je wat? Zoek dan een online marketing bureau die jou kan helpen bij het opzetten van je linkbuilding. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *