Kraamzorg na de geboorte van je kindje

Kraamzorg Rotterdam

Nadat je bent bevallen van je kindje kun je kraamzorg ontvangen in omgeving Rotterdam. De verloskundigen komen in de eerste week een aantal keren bij je langs op kraamvisite. Zo worden er dan onder andere verschillende medische zaken gecontroleerd. Er wordt met je doorgenomen hoe de bevalling is gegaan en er wordt ingegaan op anticonceptie. Verder worden er eventuele vragen van jouw kant beantwoord. Vervolgens wordt er gecommuniceerd met de kraamverzorgster over het verloop van de kraamzorg.

 

Wat doet de kraamverzorgster?

De controles van jouw en je baby worden iedere dag door de kraamzorg uit omgeving Rotterdam uitgevoerd. Zo wordt er bij je baby ook de hielprik gedaan. Uit het hieltje van je baby wordt bloed afgenomen. Dit wordt gedaan als de baby sowieso 72 uur oud is en niet eerder. Vervolgens wordt dit bloed onderzocht op verschillende zeldzame ziektes. Je zult uiterlijk 5 weken na de hielprik uitslag krijgen van het RIVM.

 

Taken van de kraamzorg uit Rotterdam

Kraamverzorgers hebben allemaal een opleiding gevolgd waardoor ze bekwaam zijn om hun takenpakket te kunnen uitvoeren. Je kunt samen met de kraamverzorgster bepalen wat haar taken zijn. Naast de zorg voor jouw en je baby neemt ze ook de zorg voor andere leden van het gezin op zich en ook de huishouding. Hoeveel kraamzorg je nodig hebt wordt bepaald door naar drie beslissende momenten te kijken. Het eerst moment is als je ongeveer 32 weken zwanger bent. Het andere moment is de dag van de bevalling zelf en het volgende moment is ongeveer drie of vier dagen na de bevalling. Op dat moment kun je pas echt realistisch inschatten we jij en je kind nodig zijn. Het inschatten van de juiste hoeveelheid zorg wordt gedaan door middel van het Landelijk Indicatieprotocol. Dit is een handleiding waarmee professionals in de zorg bepalen hoeveel kraamzorg nodig is. Voor elke individuele situatie wordt deze handleiding erop nageslagen. Door deze handleiding wordt het mogelijk gemaakt om het op een objectieve manier te bepalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *