Kenmerken van een rollator

Rollator

Je bent nog van alles aan het ondernemen en wilt er op uit gaan. Alleen het lopen gaat niet meer zoals vanouds. Een wagentje, rollator, die ondersteuning biedt tijdens het lopen kan dan ondersteuned zijn. Meestal kun je er ook dingen in meenemen of even pauze nemen door op de rollator te gaan zitten. Een rollator is niet altijd de oplossing voor elk loopprobleem. Het is aan te raden om eerst de huisarts om advies te vragen voordat je een rollator aanschaft. Is het lopen met een rollator een verstandige keuze voor je? Dan zijn er een paar tips waar je op moet letten bij de aanschaf.

 

Tips voor het aanschaffen van een rollator

Er zijn veel verschillende soorten rollators. Het is afhankelijk van je eigen wensen en behoeftes welk exemplaar bij je past. Soms kan een rollator ook vergoed worden door de zorgverzekeraar. Als je de rollator ook in huis wilt gebruiken is het handig om alle deuren op te meten. De rollator moet hier makkelijk door heen kunnen. Zo haak je niet onverhoopt vast aan de deurklink. Wanneer je ook met de rollator naar buiten gaat is het sowieso van belang dat je de remmen fijn vind om te gebruiken. Je moet deze snel kunnen bedienen dus het is een kwestie van uitproberen wat voor je werkt. De meeste rollators hebben tegenwoordig knijpremmen.

 

Andere tips bij de aanschaf

Als je het belangrijk vindt dat je af en toe even op de rollator kunt zitten is het verstandig om een rollator aan te schaffen met een parkeerrem. Ook de hoogte van de zitting is van belang. Je wilt makkelijk kunnen opstaan. Wanneer je vaak op reis gaat is het handig om te overwegen om een lichtere rollator te kopen. Verder is het een must dat deze inklapbaar is. Op die manier kun je hem dus meenemen in de auto. Ten slotte is het verstandig om te weten hoe je de rollator moet onderhouden. Hier kun je naar informeren wanneer je een rollator aanschaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *