ITIL cursus volgen in Utrecht

ITIL Cursus Utrecht

IT diensten beheren is niet altijd even eenvoudig. Een ITIL cursus in Utrecht gaat in op het efficiënt beheren van een IT systeem. In deze cursus leer je hoe zo’n beheer is vormgegeven en welke elementen deze bevat. Ook wordt er behandeld wat er nodig is om het beheer succesvol te lopen verlopen. De training is gecertificeerd en erkend.

 

De elementen van de ITIL cursus

In de ITIL cursus komt naar voren welke elementen belangrijk zijn bij het beheren van IT systeem. Ook de opbouw van processen en hoe je ze in je organisatie kunt verbeteren komt aan bod. Er wordt uiteraard ook behandeld wat de moderne eisen zijn zodat je mee kunt gaan met de tijd. De stof wordt behandeld aan de hand van diverse interactieve werkvormen. Om de opgedane kennis te verrijken kun je een Lean IT training volgen.

Na de ITIL cursus

In de cursus doe je kennis op die je meteen kunt gaan toepassen in de praktijk. Zo komen er in de cursus zelf ook veel praktijkvoorbeelden naar voren. De onderwijskundige fundering van de ITIL cursus is de leercirkel van Kolb. Op die manier wordt er tegemoet gekomen aan verschillende persoonlijke leerstijlen waardoor je op je eigen manier kunt leren. Zo zijn er verschillende werkvormen die op een bepaalde leerstijl aansluiten. Wanneer je een doener bent leer je vooral door ervaringen en door de kennis toe te passen. Een dromer wil vooral gestimuleerd worden en tijd krijgen om na te denken. Wanneer je een denker bent, ben je erg van de structuren en wil je bijvoorbeeld ook graag weten waarom je iets leert. Intellectuele uitdaging is erg belangrijk. Een andere leerstijl is de beslisser. Zoals de naam als zegt maak je dan graag beslissingen. Wel heeft de beslisser hulp nodig bij het structureren van de stof. Ook wordt er in de ITIL cursus gewerkt met persoonlijke leerdoelen die zijn aangepast op de functie die jij bekleed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *