Werkwijze acupunctuur

Acupunctuur utrecht

Bij acupunctuurbehandelingen in Utrecht staan balans en naalden centraal in de werkwijze. Vanuit de Chinese Geneeswijzen gezien is een niet goede balans de kern van alle problemen. Er wordt op een holistische manier naar je klachten gekeken. De achterliggende gedachte is dat een natuurlijke balans de sleutel is tot herstel en het verdwijnen van je klachten. Bij acupunctuur denk je meestal ook al snel aan naalden. Toch gaat het niet alleen maar om de naalden maar vooral de combinatie van de punten die het verschil maakt. Tijdens de behandelingen wordt er gemonitord hoe het herstel gaat en wat je nodig bent.

 

Acupunctuur als alternatief voor de reguliere geneeskunde

Acupunctuur behandeling in Utrecht is te zien als een alternatief voor reguliere geneeswijzen. Zo kun je in je dagelijks leven worden belemmerd door een mix van fysieke en mentale klachten. Hierbij kun je denken aan huidaandoeningen of chronische pijn. In de reguliere geneeskunde is niet altijd een goede oplossing te vinden. Vaak wordt er in de reguliere geneeskunde een bepaald symptoom bestreden maar wordt de oorzaak van dat symptoom niet aangepakt. Het gevolg is dat er geen langdurige oplossing wordt geboden.

 

Hoe werkte accupunctuur?

Er wordt op zoek gegaan naar de onderliggende oorzaak van je klachten. In ons lichaam zitten meridianen en met accupunctuur worden deze meridianen gestimuleerd. Door het gebruik van naalden worden deze meridianen geprikkeld. Op die manier worden ook de energiebanen in je lichaam geactiveerd. Zo gaat de energie in je lichaam weer stromen waardoor het zelfherstellende vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd. De gedachte is dat je lichaam op zijn eigen balans kan herstellen. Dit komt omdat er met acupunctuur de klacht wordt aangepakt bij de kern.

 

Klachten waarbij je accupunctuur kunt proberen zijn zowel fysieke problemen als mentale klachten. Wanneer je gewicht wilt verliezen kan accupunctuur hierbij ondersteunen. Ook als je last hebt van angsten of slaapstoornissen kan het lonen om accupunctuur te proberen. Bij de accupunctuurbehandelingen staat rust en persoonlijke aandacht centraal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *