Wist je dat er speciale brandvertragende stoffen bestaan?

Brandvertragende stoffen

Vind jij het een heel prettig idee dat de gordijnen in jouw woning gemaakt zijn van brandvertragende stoffen? Groot gelijk heb je. Deze stoffen kun je doorgaans vinden in speciaalzaken of bij textiel- en stoffen groothandels. Deze hebben doorgaans een ruime categorie met brandvertragende stoffen, en zelfs met mooie prints en in prachtige kleuren. Het is dus niet zo dat deze alleen in neutrale, saaie kleuren en structuren beschikbaar zijn, want ze zijn heel erg veelzijdig. Het bijzondere aan deze stoffen is natuurlijk dat ze haast niet in brand vliegen. Alleen als de vlammen echt al doorslaan vatten ze op den duur wel vlam, maar alleen in dit soort extreme situaties. Ze zijn dus extreem veilig in te zetten in openbare ruimtes, maar ook in woonkamers. Zeker als ze tegen de verwarming aan hangen kan dit een extra veilig gevoel geven. 

Brandvertragende stoffen groot inkopen

Als je grote hoeveelheden nodig hebt van die brandvertragende stoffen dan moet je natuurlijk sowieso aankloppen bij een stoffen groothandel. Daar kun je ze namelijk niet per meter kopen maar op de rol. En dat scheelt je ontzettend veel in de kosten. Als je ze namelijk in een normale winkel zou kopen betaal je minstens het dubbele. Die winkel heeft ze namelijk ook bij de groothandel in moeten kopen en ze moeten er wel winst op maken. Als je dus heel veel meters brandvertragende stoffen nodig hebt dan zoek je best een groothandel bij jou in de buurt.

Een stoffen groothandel verkoopt ook fournituren

Als je die stoffen daar gaat inkopen dan doe je er goed aan om gelijk de fournituren te kopen die je voor je project nodig hebt. Deze verkopen ze namelijk doorgaans ook bij een stoffen groothandel. Je kunt dan meteen zien of de kleur van het garen past bij de stof, en overleggen welk garen ├╝berhaupt geschikt is voor de stof die je hebt gekozen. Ze hebben er zelfs gordijnband en klittenband, dus alles wat je nodig hebt om je project te realiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *